T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KİLİS / MERKEZ - H.Mehmet ve Nazmiye Karabaşoğlu Mesleki Eğitim Merkezi

Yiyecek İçecek Hizmetleri

Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı çıraklık dönemi öğretim programı ile çıraklara; mesleğinin gerektirdiği iş ve işlemleri, ustasının gözetimi altında kabul edilebilir standartlarda yapabilme yeterliklerini kazandırmak amaçlanmıştır. Ayrıca yeniliğe ve değişime uyum sağlayabilen, çevresindeki insanlarla sağlıklı iletişim kurabilen, belirlediği hedeflere ulaşmak için girişimlerde bulunabilen, yaratıcı ve eleştiriye açık bireyleri yetiştirmek hedeflenmiştir

 

 Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı programı çerçeve öğretim programında öğrencilere, alan / dallar ile ilgili temel bilgi ve becerileri kazandırmanın yanı sıra; öğrencinin yeniliğe, değişime uyum sağlayabilen; çevresindeki insanlarla sağlıklı iletişim kurabile; hedeflerini belirleyip bunlara ulaşmak için girişimlerde bulunabilen; yaratıcı, eleştiriye açık ve mesleki yeterliklere sahip bireyler olarak yetiştirilmesi hedeflenmiştir.


Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Çerçeve Öğretim Programında;
1. Aşçılık

2.Fırıncılık

3.Kasaplık

4.Kantin İşletmeciliği

5. Pasta ve Tatlı Yapımı

6. Servis

dalları yer almaktadır.

ayrıca okulumuzda;

Et ve Et ürünleri İŞlemeciliği

Fırıncılık

meslek dallarında da eğitim verilmektedir.


Bu doğrultuda Yiyecek İçecek Hizmetleri alanı ve alan altında yer alan mesleklerde ulusal ve uluslararası düzeyde standartlara uygun örgün öğretim programı hazırlanmıştır.
Bu programda öğrenciye; mesleki gelişim, temel yiyecek üretimi, servis hazırlıkları, mesleki yabancı dil ile ilgili bilgi, beceri ve yetkinliklerin yanı sıra;
• Aşçılık dalında; mutfak uygulamaları, Türk mutfağı yemekleri, hamur ürünleri, tatlı yapım teknikleri, açık büfe,
• Pasta ve Tatlı Yapımı dalında; temel hamur teknikleri, pasta yapım teknikleri, pastane organizasyonu, tatlı yapım teknikleri, açık büfe,
• Servis dalında; yiyecek servisi, konuk masasında servis, yemek gruplarının servisi, içecek servisi,

Fırıncılık dalı programında; mesleki gelişim, temel yiyecek üretimi, servis hazırlıkları, ekmek
yapımı, simit yapımı, pide yapımı, ürün alımı ve satışı, stok kontrol ile ilgili bilgi beceri ve yetkinliklerin
kazandırılması hedeflenmektedir.

Et ve Et Ürünleri İşleme dalı programında; mesleki gelişim, gıda mikrobiyolojisi, maddede
temel değişimler ve ölçümler, gıda kimyası, laboratuvar tekniği, beslenme, gıda güvenliği, gıda işleme
teknikleri, et ve et ürünleri teknolojisi ve et ve et ürünlerinin satışı ile ilgili bilgi, beceri ve yetkinliklerin
kazandırılması hedeflenmektedir.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 18.01.2013 - Güncelleme: 02.07.2021 13:13 - Görüntülenme: 2022
  Beğen | 0  kişi beğendi