T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KİLİS / MERKEZ - H.Mehmet ve Nazmiye Karabaşoğlu Mesleki Eğitim Merkezi

Metal Teknolojisi

Metal Teknolojisi alanı, küresel düzeyde hızla değişen pazar ve rekabet koşulları nedeniyle sürekli ve dinamik bir gelişim içindedir. Bu özelliğinden dolayı ülkeler metal teknolojisi alanının geliştirilmesi için özel politikalar uygulamaktadırlar.

 

Metal teknolojisi sektörü, küresel düzeyde hızla değişen pazar ve rekabet koşullarının bir sonucu olarak sürekli ve hızlı bir gelişim içindedir. Bu özellikleri nedeniyle Metal teknolojisi sektörü, stratejik bir sektör olarak ülkelerin yakın ilgisini çekmektedir. Küreselleşmeyle birlikte Metal teknolojisi sektöründe rekabet büyük yoğunluk kazanmakta, sanayileşmiş ülkeler bu sektörün korunması ve rekabet gücünün geliştirilmesi için özel politikalar uygulamaktadır.


Metal Teknolojisi Alanı Çerçeve Öğretim Programında;
1. Metal Doğrama
2. Kaynakçılık
3. Çelik Konstrüksiyon
4. Isıl İşlem
dalları yer almaktadır.


Bu doğrultuda Metal Teknolojisi Alanı ve alan altında yer alan mesleklerde ulusal ve uluslararası düzeyde standartlara uygun örgün öğretim programı hazırlanmıştır.
Bu programda öğrenciye; mesleki gelişim, teknik resim, temel metal şekillendirme, metal yüzey ve muayene işlemleri, temel elektrik ve bilgisayarla çizim ile ilgili bilgi, beceri ve yetkinliklerin yanı sıra:


• Metal Doğrama dalında; soğuk şekillendirme, ark kaynak teknikleri, doğrama resmi ve imalatı,
• Kaynakçılık dalında; ark kaynak teknikleri, oksigaz kaynağı ve ileri ark kaynak teknikleri,
• Çelik Konstrüksiyon dalında; soğuk şekillendirme, ark kaynak teknikleri, çelik yapılandırma ve ileri düzeyde metal işleme,
• Isıl İşlem dalında; sıcak şekillendirme, soğuk şekillendirme ve ısıl işlem teknikleri ile ilgili bilgi, beceri ve yetkinliklerin kazandırılması hedeflenmektedir.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 11.01.2013 - Güncelleme: 02.07.2021 13:15 - Görüntülenme: 1737
  Beğen | 0  kişi beğendi