T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KİLİS / MERKEZ - H.Mehmet ve Nazmiye Karabaşoğlu Mesleki Eğitim Merkezi

İŞLETMELERE DEVLET DESTEĞİ DUYURUSU

Devlet Desteği İşlemleri

1.     Devletin işletmelere ödenmesi için belirlediği miktar 9-10-11. Sınıflar için asgari ücretin % 30'u (1650 TL),  12.sınıf ve ustalık telafi programları için asgari ücretin % 50'si (2750 TL) kadardır.

2.     Yukarıda belirtilen oranlardaki ücretin öğrencinin (çırağın) banka hesabına EFT veya havale edilmesi, gönderildiğine dair banka dekontunun her ayın 25'i ile takip eden diğer ayın 3'ü arasında okulumuza iletilmesi gerekmektedir.

3.      Devlet desteği ödemeleri için merkezimizin hesabına bakanlığın aktarmış olduğu bütçe bir ya da iki ay gecikmeli olarak geldiği için işletmelere de aynı şekilde gecikmeli aktarılmaktadır. Bu nedenle ödemelerin yapılmadığı gerekçesiyle kurumumuzu aramanıza gerek yoktur.

4.      Devlet desteği aşağıdaki durumlarda işletme hesabına aktarılmaz.

        a.      İşletme ile öğrenci arasında sözleşme feshedilmişse

        b.      Öğrenci mezun olmuşsa

        c.       İşveren banka üzerinden ödeme yapmazsa

        d.      Öğrenciye ödeme yapıldığını gösterir dekont okulumuza ulaşmazsa

        e.      Öğrenci raporlu veya ücretsiz izinli olduğu gün sayısı kadar ödeme yapılmaz.

5.    Yukarıdaki hususlar haricinde bilgi almak isterseniz okulumuz sitesi üzerinden iletişim kurabilirsiniz. Telefonla iletişim kurmak istediğinizde telefon yoğunluğu nedeniyle telefonlarınıza cevap veremeyebiliriz. Bundan dolayı da talepleriniz bizlere ulaşamaz. 

6.      İletişim kanallarından yapacağınız görüşmeler resmi olarak değerlendirilmektedir. Yazacağınız her ifadenin hukuki bir süreç olduğunu bilmenizi isteriz. Bu nedenle olumsuz ifadeler neticesinde hukuki hakların saklı olduğunu beyan ederiz.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 03.11.2022 - Güncelleme: 03.11.2022 15:55 - Görüntülenme: 1167
  Beğen | 0  kişi beğendi